MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Könyvtára

 • Könyvtárvezető: Elek Judit 
 • Cím: Budapest I. Országház u. 30., III. emelet
 • Postacím: 1250 Budapest, Pf.20.
 • Telefon: +36 1 224-67-59 / +36 1 224-67-00 (mellék: 448)
 • Nyitva tartás: Hétfőn, kedden, és csütörtökön 9:00 -15:00 óra között, valamint pénteken 9:00-13:00 óráig.

A könyvtár szolgáltatásai:        

MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Könyvtára az MTA TK Jogtudományi, Kisebbségkutató, Politikatudományi és Szociológiai Intézetk összevont könyvtáraként működik. 

A könyvtár nem nyilvános, csak a TK kutatóintézeteinek munkatársai használhatják és kölcsönözhetnek is. A többi kutatóközpont számára könyvtárközi kölcsönzéssel szolgáltatunk dokumentumokat. Egyetemi oktatók és hallgatók egyéni engedély alapján látogathatják a könyvtárat, ha kizárólag a TK Könyvtárában található anyagokba akarnak betekinteni (PTI dokumentáció, ACEEEO választási gyűjtemény), de azt csak helyben használhatják.

A Könyvtár katalógusai jelenleg két párhuzamosan működő honlapról érhetők el. Egy adott dokumentum keresésekor (ha olyan jellegű) érdemes mindkét adatbázist megnézni az alábbi oldalakon: 
 

http://hunteka.titkarsag.mta.hu/jogtudomanyi/
 

http://hunteka.titkarsag.mta.hu/etk/

 

A Könyvtárban - illetve az intézeti számítógépeken - a következő adatbázisok érhetők el:

 1. Az MTA által előfizetett EISZ adatbázisok (Pl. JSTOR, akadémiai folyóiratok, Web of Science) . Belépés jelszó nélkül az alábbi hivatkozáson keresztül: 

  EISZ
   
 2. A Kutatközpont által külön előfizetett EBSCO adatbázisok, amely a következő modulokat tartalmazza: Political Science Complete, SocINDEX with Full Text, Legal Source. Belépés jelszó nélkül az alábbi hivatkozáson keresztül: 

  EBSCO
   
 3. Csak a Könyvtár területén érhető el a COMPLEX Jogi adatbázis, és a háromnyelvű Hatályos Magyar Jogszabályok adatbázisa.